Yokkernek lánytestvére lesz; rosszul sült el a terheléses cukor vizsgálat; hatfogú a Tökkencsmökk; nincs több hangya a lakásban - 

10:00 óra van, a Cummancs hírei következnek, jó napot kívánok!

Kiderült a titok: A Yokkermokk kistestvére lány lesz! Mint arról korábban már beszámoltunk, az immáron négytagúra bővülő család pocakon belüli ivadéka nőnemű, és a keresztségben a Franka nevet kapja majd. Szerencsére jó egészségnek örvend, bár az elmúlt napok vírusát picit nehezen viselte - de mostanra anya és lánya is jól vannak. Jelenleg 24. hetüket töltik, így összesen még maximum 16 hét áll a lányzó rendelkezésére, hogy a magzati lét örömeit kiélvezhesse. A kicsi előreláthatólag augusztus 20-án érkezik hasfalon kívülre, bár ebbe azért a szülészorvos is beleszól majd.

Nem sikerült jól a terheléses cukor vizsgálat - közölte szerkesztőségünkkel L.P. 32 éves és 364 napos kismama, aki kedden vett részt a kontrollszűrésen. A laboreredmények alapján mindkét értéke 10,5 mmol lett, ami indokolja, hogy várandóssága további szakaszaiban 180gr CH diétát tartson. Az anyuka nem rettent meg a hír hallatán: máris belekezdett a szigorú étrendbe, hogy mihamarabb helyrerázódjon a kibillent állapot. 

Hatfogú a Tökkencsmökk! Ezt az édesapja ma reggel közölte az otthonukba látogató nagyszülőkkel, miután tegnap többször is alkalma volt ellenőrizni a reszelők pontos számát a Yokkermokk szájában. Ez összesen egy hónap alatt hat új fogat jelent, ami szép teljesítmény egy már majdnem örök fogatlannak hitt csemetétől. Az alsók közül az egyesek és kettesek, míg a felsőkből az egyeskék bújtak ki eddig. A nagyszülők örültek a hírnek, és bár ők négy foggal is ugyanúgy megelégedtek volna, azért megállapították, hogy így a jobb.

Naccerű Cummancs egyedül álldogál! - jelentette ki az édesanyja, miután a kölök elengedett kézzel egyensúlyozva fogyasztotta el a megkaparintott túrórudicsücsköt (természetesen csoki nélkül). Az anyja ezt realizálva könnyezett picit, majd örömében ujjongani kezdett. A kisfiú a járássegítővel már napok óta ügyesen lépeget, így valószínűleg hamarosan egyedül is nekiindul a kétlábonjárás művészetének.  

Yokker első nemigazi szava a "Dadda". A lassan 11 hónapos szőnyegcirkáló immáron határozottan felismeri, beazonosítja, és megnevezi az említett játékszert (= labda), sőt, kérés esetén hozza is buzgón a kérdező markába. Másik, funkcionálisan tökéletesen hasznosított eszköze a távirányító, amit kötelességszerűen kapcsolgat - lehetőleg bárhonnan el. Ezen kívül dobolni és szintetizátorozni is tud, utóbbit egy ujjal - de annál ügyesebben használja már. 

Eltűntek a lakásból a hangyák. Az elmúlt hetek hatalmas hangyaparája után végre rendeződni látszik a házon belüli helyzet, miután a családfő minden erejét és bátorságát összeszedve hősiesen megküzdött az atomanti csapatokkal. Az Anti-AtomAnti elnevezésű akció sikeresen zárult, így a közönséges hangyák egyelőre elkotródtak a család otthonából. A következő összecsapás valószínűleg az óriáshangyákkal lesz majd, azonban a kommandóterv kidolgozása ezekben a percekben is tart még. Az egyeztetések után Cummancs sétálni indul.

Végül az időjárásról: ma még többnyire felhős lesz az ég, de holnap országszerte napos időre számíthatunk. Napközben nyugaton és délen várható eső, ott néhol zivatar is előfordulhat. A délkeleti szél napközben megélénkül, helyenként erős széllökésekre is számítani lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 25 fok között alakul.

Hírekkel legközelebb egyszercsak jelentkezünk, addigis további szép napot kívánok, 

Viszontlátásra!

Szerző: Gizibaba  2011.04.23. 08:56 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gizibaba.blog.hu/api/trackback/id/tr252849079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása