"A hozzátáplálás nálunk azonban nem csak azt jelenti, hogy a kezdeti alap babaeledel mellé bevezetjük a különböző ízeket és ételeket, hanem azt is, hogy Franka mellé tápláljuk a bátyját is. Szó sem lehet róla ugyanis, hogy a féléves reszelve kapja az almát, a tizennégyfogú meg ugyanezért megdolgozzon a saját, kalciumigényes reszelőivel."

Franka tolat.

DSC04039.jpgMintha csak egy évvel ezelőtt lennénk.
Az akkor  féléves Cummancs ugyanezt művelte, közvetlenül a négykézlábas biorobot állapota előtt. Kúszni valahogy ő sem volt hajlandó, kizárólag hátrafelé.

Franka szintúgy. Maszakimussz is úgy intézi, hogy minél előbb a csúszós felületre érjen, és amint "padlót fog", máris őrületes kézmunkába kezd, tuszmákolja magát szerinte előre, de mi tudjuk, hogy hátra. Néha megspékeli a produkciót egy 380 fokos körbecsodálkozással, majd folytatja ott, ahol a hátrafelézést abbahagyta. 

Különben biztosan tudják, miért csinálják így. Időnként melléhasalok, és olyankor majdnem én is tudom, hogy mi a jó ebben. 

A Csühöndér (= Franka) egyébként annyiban különbözik azért az elsőszülöttől, hogy mivel talpig csaj, kiválóan állDSC03987.jpg neki a tornadressz. Persze, igazából body-t hord, de a kislány bodyk időnként hihetetlenrózsaszínűek, és emiatt inkább hasonlítanak jelmezre, mint ruhára. A tornadresszes félévesek pedig, akiknek a haja is kócosodik, és kifliformájú a szemük, ha vigyorognak, különösen nagyra értékelik, ha egy kiadós tolatás után felkérjük őket táncolni. Ilyenkor kedves Bözsinéni ábrázatukkal, mosolyogva veszik tudomásul, hogy apa vagy anya ritmusra mozgatja őket, elsősorban a "Gyere, kislány, gyere!" kezdetű világrengető slágert énekelve közben. 

409667_10150492564330909_730980908_8650646_873237058_n.jpgFrancius, ha végzett a mozgással, megéhezik. Ilyenkor egyre gyakrabban eszik normálisra hasonlító eledeleket, úgymint reszelt alma darált keksszel gazdagítva, banánpüré, vagy valamilyen főzelék. A hozzátáplálás nálunk azonban nem csak azt jelenti, hogy a kezdeti alap babaeledel mellé bevezetjük a különböző ízeket és ételeket, hanem azt is, hogy Franka mellé tápláljuk a bátyját is. Szó sem lehet róla ugyanis, hogy a féléves reszelve kapja az almát, a tizennégyfogú meg ugyanezért megdolgozzon a saját, kalciumigényes reszelőivel. Ha a kicsinek jár, akkor tessenek a nagynak is. És nem ám suttyomban külön edénykében, hanem ugyanabból, amiből a "Szranka" is eszik. Anya tehát belátta, hogy dupla adagot kénytelen gyártani mindenből, amit a lánya bendőjébe szán. És még így is előfordul, hogy a maradékot Cummancs a húga kanalával lapátolja be, mivel nyilván úgy tök más íze van. Nyilván. 

Aztán meg, a lányunk első szókezdeményei tökéletesen azonosak a fiunkéval. A HEÖ és a GÖ ejtése is hasonló, ugyanazon a fátyolos, csak most kissé nőiesebb hangon szólal meg. A prrrrr-zés közbeni buborékfújási kísérletek sem változtak, és a szájlegörbítős sírás is stimmel.

DSC03940.jpgHasizmozás kérdésében sem változott semmi: Műszaki Jártasságú Mussz  úgy képzeli, hogy hanyatt fekvésből félévesen már simán kivitelezhető a felülés, és ha felemeljük függőlegesbe, azonnal bátran menetel a kanapén. Gyalogol. Mint pont egy éve a hímnemű elődje. Az igaz, hogy haja lényegesen több van, hamarosan be kell szereznünk egy pántlikát, bár nemsokára belenő a Detrééktől kapott hajpántjába is, ami remek kiegészítője lesz a rózsaszín tornadressznek. :) 

Addig úgyis még csomó mindent elismétel, amit a bátyja már megtanított nekünk, és közben rengeteg újdonsággal is meglep, amikre ma még csak a szemünket forgatjuk... néhány év múlva pedig talán, esetleg, netán, lehet, hogy újravesszük. :D

Szerző: Gizibaba  2012.01.31. 23:08 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gizibaba.blog.hu/api/trackback/id/tr683980973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása