Képzeld, Yokkermokk, a kisbabák nem mind mosolygósak! Ezt sosem hittem volna, de amikor világossá vált, hogy az összeráncolt szemöldököd tulajdonképpen folyamatos gyanakvást jelent, először kétségbeestem. Ez a gyerek utál minket, nem érzi jól magát egy percre sem velünk, folyamatos tamagocsi üzemmódban van, és semmi pozitív visszacsatolás, hogy "nyugi, anya, jól nyomod!".

Az sem könnyített a helyzeten, hogy a terhességi hormonok hatalmas erőkkel száguldoztak kifelé belőlem. Ez miatt ugyanis sírtam az időjárásjelentésen is, hát még akkor, ha kicsit is bizonytalan voltam benne, hogy valamit jól csinálok-e vagy sem. Szerencsére Petya kiegyensúlyozott, magabiztos és stabil apuka, kell is egy ilyen szétesett anyuka mellé :) 

Egy friss újszülött - állítólag - lassan eszik, belealszik a kajálásba, és rengeteget húzza a lóbőrt álló nap, mellette vígan emészt. SZERINTEM egy friss újszülött mohón szopizik, belalszik ugyan, de vígan felkalimpálja magát a mély álomból, és aztán gyufaszálakkal támasztja ki a szemeit, nehogy véletlenül elaludjon, isten őrizz!!! A miénk legalábbis... Az emésztés meg bőven lefoglalja szegényt, túlságosan is. A kisfiúk hasfájása - téma nem hagyott ki minket sem, de igyekeztünk könnyebbé tenni.

A kisbabák ébrenléte kevés ideig tart, nehéz még lekötni a figyelmüket hosszabb időre, és hamar nyűgösek, mikor elfáradnak. Maximum 20 percig vannak nyugiban ébren. Namármost, aki ezt kitalálta, annak őszintén gratulálok - vagy talán magunknak gratulálok inkább, az 5-8 órán keresztül tökéletesen éber és érdeklődő, sőt !!! unatkozó !!! gyerekünkhöz. Megalapítván a Botkóügyi Foglalkoztatási Hivatalt, a két munkatárs folyamatosan "adásban van". Fáradtak ugyan kissé, de a közönséget ez nem hatja meg. Kenyér és cirkusz - ekkor értettük meg, ez mennyire nagyon fontos...

Szerző: Gizibaba  2010.09.07. 17:57 Szólj hozzá!

Címkék: alvás újszülött jellemábrázolás

A bejegyzés trackback címe:

https://gizibaba.blog.hu/api/trackback/id/tr352278334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása