Újra Vigan Tol-juk.

Azaz, tol-nánk, mivel az alábbi levél tartalmával ellentétben mégis nehézségekbe ütköztünk, de erről majd alább...

--------------------------------------------

"Kedves L**** P****! 


A Vigantol 20000 NE/ml belsőleges oldatos cseppek kivonásával feltett kérdésével kapcsolatban tájékoztatom, hogy az Országos Gyógyszerészeti Intézet OGYI/39207-5/2010 iktatószámú – a Vigantol 20 000 NE/ml belsőleges oldatos cseppek egyes tételeinek kivonásáról szóló - határozata kijavításra került, mivel az indokolás megfogalmazása félreérthető volt.

A Vigantol 20 000 NE/ml belsőleges oldatos cseppek (OGYI-T-1608/01) készítmény egyes gyártási tételeiben - amely tételek Magyarországon nem kerültek forgalomba - nyomnyi mennyiségű, a cseppentő gumi részéből kioldódott idegen anyagot mutattak ki, amely azonban nem jelent egészségügyi kockázatot. 

Mivel ez a minőségi probléma fennállhat a határozatban felsorolt gyártási tételek esetében is - amelyek Magyarországon forgalomba kerültek -, ezért elővigyázatosságból, figyelembe véve a leginkább érintett korcsoportot is, rendelte el az OGYI a kivonást.

A kijavított határozatot honlapunkon is megjelentettük, és az alábbi linken olvasható:
http://www.ogyi.hu/dynamic/vigantol39207_5_2010_1.pdf

Hangsúlyozzuk, hogy a minőségi eltérés egészségügyi kockázatot nem jelent, ezért a felhasználóknál lévő egységek tovább alkalmazhatók.

Ezen a héten már a gyógyszertárakba kerültek az új gyártási számú Vigantol készítmények(gyártási szám:111545), amelyek már műanyag feltéttel rendelkeznek, tehát nem gumicseppentősek. A Merck cég(gyártó cég) képviselője elmondta, hogy lehetőség van a patikákban kicserélni a felbontott gumicseppentős készítményeket   új gyártási számú készítményekre. 

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet  hivatalos közleményét a Vigantol készítménnyel kapcsolatban  a honlapunkon találhatja meg a Hírek,aktualitások cimszó alatt:
http://www.ogyi.hu/nyitooldal/

Üdvözlettel:

dr. Horváth Veronika"

 

----------------------------------------------------

Eddig a levél. A dőltbetűs kivastagított résszel ellentétben, egyáltalán nem cserélik ki a gyógyszertárak a Vigantolt, szóval ne dőljön be senki ennek az álhírnek.

Viszont, íme egy cikk, ami szintén ezzel foglalkozik: http://www.origo.hu/tudomany/20101014-nem-veszelyes-a-vigantol.html

Akárhogy is legyen, én nem tudom jószívvel beadni Botkónak ezt a cuccot... Inkább feliratom újra. De mindenki cselekedjen, ahogy jónak érzi :)

Szerző: Gizibaba  2010.10.18. 14:08 3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gizibaba.blog.hu/api/trackback/id/tr692380925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ájemövumen 2010.10.18. 15:43:07

Már az is nagy dolog, hogy ilyen terjedelmes levélben, névre szólóan válaszoltak.

Gizibaba 2010.10.18. 15:44:31

Így van, én is meglepődtem, és kaptak tőlem egy pirospontot...

nojka 2010.10.19. 15:58:12

Ha nem jelent egészségügyi kockázatot, mért vonják vissza? Ha be lehet adni, mért lehet visszacserélni? Ha azt mondják vissza lehet cserélni, mért nem lehet?
süti beállítások módosítása