Azon a márciuson, amikor Franka hosszú tolatás után négykézlábra merészkedett, és felült, majd egyszercsakDSC04256.jpg elindult előre a négy végtagján, a Cummancs úgy döntött, elmeséli kívülről a mesekönyveket. Bármelyik megkezdett mondatot befejezte, minden mondókát kívülről fújt. Esténként közölte, hogy "elfáradtam", majd gyorsan hozzátette, hogy "Ne búsuljunk!". Abban a hónapban a Maszaki Mussz megszerette a járókát, és közelebbről is belekóstolt a könyvolvasás szépségébe. Általában a harmadik oldal sarkát harapta ki teljes201202022904.jpg lendülettel, majd molyolt vele picit, és jobb kezének ujjaival a teljes negyedik oldalt utána küldte. Botkó ennek nem örült kifejezetten, bár korábban ő is próbálkozott hasonlóval, de sokkal kevesebb sikerrel. Az alapos és gondos Cummadék ilyenkor azonnal szerette volna megragasztani a pórul járt oldalakat, különös figyelmet szentelve az Ablak Zsiráf és a Mosó Masa Mosodája kedvelt lapjainak, de a művelet közben általában lebukott, hogy tulajdonképpen minden hűhó csakis a cellux miatt van. 

Azon a márciuson erős széllökések kísérték a teliholdas éjszakákat, és mindenki tudta, hogy az ajtó előtt toporog a tavasz. Már majd be köszöntött, csak még épp nem.  

Azon a márciuson Gombócartúr, aki a Töki, minden este kérte, hogy anyája meséljen. És egyszer, mikor a Tata201202163109.jpg igyekezett helyettesíteni azt, akiből csak egy van, a Tata véletlenül nem a Családi kört mondta el kívülről a félhomályban, hanem a Kismalac és a farkasok rögtönzött, ám annál frappánsabb változatát. Kisfiacska türelemmel végighallgatta, majd végül megállapította: "Nem szeretem ezt a mesét." Papi ekkor ment ki pisilni...

201201262760.jpgAzon a márciuson Más Szakú Mussz egyre viccesebbnek érezte a buccolást, és megannyiszor, mikor az apja ölében találta magát (ami valljuk be, igen sokszor előforduló performance volt), örömmel hódolt új szenvedélyének. Anyával ugyanez nem volt szórakoztató, és anya legtöbbször amúgyis unalmas volt.

Az Éjszakai Mussz néha valóban a sötétebb napszakban élénkült fel leginkább, általában fél ötre állította be a hálózsákban a vekkert, hogy a hajnalt kellemes teázgatással üdvözölhesse - fittyet hányva Pál, Kata és Péter irigylésre méltó tulajdonságára, hogy tudniillik a gyerekek megvárják a kakas főprodukcióját, és nem lövik le a poént a hamarabbi nézelődésükkel. 

Azon a márciuson, amikor a két cinkos együtt kezdte tölteni a tisztálkodási időt, a Műszaki Jártasságú MusszP1020623.jpg egyre szívesebben pancsolt a nagykádban üldögélve, engedélyezve a bátyjának a mindennapi haja megmosását, és elviselve, sőt lelkesen, kellő humorral tolerálva a szemenfröcskölést. Eközben általában nagyokat rötyörészett, és a Cummancs bármitcsinálása a legőszintébb rajongást váltotta ki belőle.

Azon a márciuson, amikor világossá vált, hogy a Botkancs és a Takaró életre szóló barátságot kötöttek, és mostantól elválaszthatatlanok, anya megtanult suttyomban reggelente lopni, délután elbagatellizálva és ezerrel terelve másik takarót csempészni, hogy aztán az esti alvásnál friss, illatos, és főleg tiszta ágyneművel lepje meg csodálkozó, és egyre gyanakvóbb fiát.

P1020499.jpgAzon a márciuson Franka gyűlölni kezdte az orrszívót, és megtanult Hegyi Barbara hangján megszólalni. Időnként Kicsizombi-zással is kombinálta, amikor négykézláb biorobotként haladva, kedves mosollyal a szája szegletében közelgett hörögve és szörcsögve, egészen addig, míg fel nem kapta valamelyik felmenője, hogy több tonna puszit helyezzen el az arcán.

Azon a márciuson Botkó úgy vélte, jó ötlet, ha fotoszintetizálni kezd. Nem evett szilárd eledelt, kivéve azt, amelyik kellemesen édes, vagy amelyiket szigorúan tilos. Illetve, ez így nem pontos: csak olyat evett és csakis addig, ami tilos (lenne).

Azon a márciuson anya új rejtekhelyre bukkant a TV állvány mögött, és ujjongva üdvözölte viszont rég elfeledett gázgyújtóját, és cumisüvegmosó keféjét.

201201272799.jpgAzon a márciuson Botkó és apa takaróból sátrat hozott létre a szoba közepén, amelybe Cummancs egyetlen fontos tárgyat gondolt körültekintően elhelyezni: a szobanövényt.

Azon a márciuson Yokkermokk felfedezett egy új funkciót a Tata TVjének a távirányítóján, amiről eddig senki nem tudott. Még Tata sem, aki a TVről mindent tud. 

Azon a márciuson Mamzi nem hallgatta meg a Kiszámoló című mondókát Töki előadásában, mivel a 92-es nadrágot hordó lassan kétéves egész egyszerűen megmakacsolta magát, ha Mamzi mondókát szeretett volna hallani tőle. Megmakacsolta, és gödröcskés vigyorral, huncutul várta az elmaradt skandálás által kiváltott hatást, tudniillik, hogy "De csibész vagy, Oszi!". 

Azon a márciuson, mikor Eme már látta ultrahangon Borkát, Lottiék már két hetet eltöltöttek Kubában, Anya és Apa elmentek este vacsizni a Belyó Barbi szülinapján, Botkó egy délután a távirányítóval aludt, Franka telecsordította nyállal anyája telefonját, és tűzgyújtási tilalom lépett hatályba az ország területén; na ezen a márciuson készítettem életemben először VARGABÉLEST. 

Szerző: Gizibaba  2012.03.12. 00:03 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gizibaba.blog.hu/api/trackback/id/tr984310640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása