Új hobbink van: felesleges védőoltás beadatás. 

Ha még egyszer eszembe jutna olyan baromság, hogy a kötelező védőoltásokon kívül egyéb, gyógyszermaffia által agyonreklámozott, pénztárcánkra utazó kampányt bonyolító terméket belövessek a gyerekembe, azonnal nyilazzon valaki agyon.

Nemrégiben az elátkozott Rotarix I. beadatása után a haematológián kötöttünk ki Botkóval, mivel ismeretlen eredetű apró bevérzések keletkeztek a bőrén. A kölyök totál pöttyös lett... Petya azonnal tudta, mik ezek (a gyerekorvos szerint "csak egy kis vírusfertőzése van, adjanak Calciumot, Fenistil gélt, és elmúlik"...). A László Kórházban kiderült, hogy nem krónikus problémáról van szó, "csak" hirtelen leesett valamitől a thrombocyták száma, és az egyhetes kontrollon már meg is duplázódtak a tomboló cicák.

Namármost, az idióta anyja a gyereknek, aki én lennék, azt gondolta, ha már az I-es Rotarix a gyerekben van, az orvos meg nem tett ellenjavallatot (sőt!), akkor be kell adatni a másodikat is, hiszen lehet, hogy a be nem adással többet ártunk, mint használunk. Egy félbehagyott kétrészes oltás ki tudja, nem árt-e túlságosan... 

Beadattuk.

Eredmény: detto, mint az első után, plusz hasmenés. 

Újfent haematológia, cicaszámlálás, de most legalább anya is pórul járt, mert őt is megtámadta a vámpír. (Örökletes vérzékenységre vizsgálnak bennünket, de nincs szerencsére.)

Az aggódáson és a drága pénzért feleslegesen megbetegített gyerekemen kívül veszteség még, hogy az előre eltervezett utazásunk (jól megérdemelt pihenés és apóslátogatás) is kútba, de legalábbis mosdókagylóba esett, ugyanis így nyilván nem mertünk útnak indulni Botkóval. A bőrvérzés egy dolog, de a cicahiánynak következménye lehet belső vérzés (!!!) is, ami azért tényleg nem játék.

A haematológus nem mondhatja ki hivatalosan, hogy a Rotarixtől betegedett meg a kisfiunk, de finoman így fogalmazott: "én sem tudom kizárni a lehetőségét". Magyarul: nyilvánvalóan a védőoltástól kiütéses a Cummancs, de ő ezt hivatalosan nem ismerheti el.

Két további esetről is tudok a közvetlen környezetemben, ahol (hivatalosan el nem ismerve, de teljesen biztos, hogy) a Rotarix oltástól került kórházba kisbaba. Az egyik vészes hányással, hasmenéssel, a másik kihűléshez hasonló tünetekkel elsősorban. Egy harmadik esetben a gyerekorvos nem engedélyezte az oltás második adagjának beadását, ugyanis az első annyira megviselte a kicsit, hogy egyértelműen tilos lett próbálkozni a másodikkal.

Korábban Rotarixet kapott ismerős gyerekeknél ilyen jellegű probléma nem fordult elő, így gyaníthatóan új típusú oltóanyag került forgalomba, ami valószínűleg egészen furcsa összetevőket vagy vivőanyagot tartalmazhat. Nyilván leszek olyan agilis, erélyes, "hatóságot számonkérős" hisztérikus anyatigris, aki ennek (jó oknyomozó riporterként) utána is járok szépen. 

És mindezek ismeretében a jóédes anyját annak, aki kitalálta, hogy a kezdő szülőket behülyítse a teljesen felesleges, sőt, igenis ártalmas fakultatív oltásokra. Röviden ennyit mondanék, hosszabban nem merek nyilatkozni, mert félek, hogy úrinőhöz nem méltó stílusban rittyenteném blogra a legszebb huszármiatyánkot, amit csak aggódó anya szófüzérbe foglalhat. Úgyhogy képzelje mindenki ide a legvadabb piszkos mondanivalóját, ami eszébe jut, és akkor kábé helyben vagyunk :)

Mindenesetre zöld jelzést kaptunk, holnap elutazunk. Ránk fér a pihenés :)

 

Szerző: Gizibaba  2010.11.28. 00:18 Szólj hozzá!

Címkék: cica oltás rota thrombocyta tomboló

A bejegyzés trackback címe:

https://gizibaba.blog.hu/api/trackback/id/tr132478023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása