A Botkológiai és Frankológiai kutatóközpont munkatársai nemrégiben hozták nyilvánosságra a legfrissebb, 2012-es adatokat, amelyek világos képet festenek a Tüskés utca két éven aluli lakóinak szokásairól.

A vizsgálatban részt vevő személyek 50%-a nő, míg pontosan a fele az erősebbik nemet képviseli. A tanulmány szerint a férfiak jóval határozottabbak a tárgyak megszerzésében, mit a nők, mivel a kiszemelt eszközök és játékok megkaparintásakor az erejüket használják. Legyen az cumi vagy mesekönyv, a 20 hónapos férfiakkal szemben alul maradnak a lassan 7 hós nők, akik viszont a tárgyak megismerésekor elsősorban a finom tapintásra hagyatkoznak. Először csak megsimogatják a célba vett matériát, később óvatosan az ujjacskáik közé veszik, és végül, ha úgy ítélik, minden további nélkül rácsatlakoznak szájjal, bőségesen ellátva így nyállal a pórul jártat. Gitározni azonban a hölgyek tudnak szebben: kifinomult mozdulattal pendítik meg a húrokat, míg az erősebbik nem képviselői szó szerint hajlamosak a húrok közé csapni.

Az alábbi kérdésre, mi szerint "Melyik tárgyat részesíti előnyben, ha mindhárom megkaparintására hirtelen lehetősége nyílik?
1. távirányító,
2. csörgő,
3. mesekönyv"
a megkérdezettek 100%-a válaszolt 1-essel, így rövid úton ki is derült, hogy a kezükbe egyáltalán nem való használati tárgyak iránti vonzódás mindkét nem és korosztály képviselőinél pontosan ugyanakkora. 

Szülőválasztásban, azaz, hogy apa vagy anya az esti mesélő, kizárólag a férfiakat volt alkalmunk megkérdezni, mivel a válasz egyértelműen az ANYA volt, így a további vizsgált populációknak esélye sem volt ugyanezt a személyt kiválasztani. Ugyanakkor, a megkérdezettek 100%-a szavazott apára, ha a délutáni szórakoztatás került szóba. 

Pelenkacsere-vizsgálatok során egyértelműen kirajzolódik, hogy az összehasonlított garfikonok tökéletes ellentétei egymásnak: a górcső alá vett 2 éven aluli férfiak mindegyike határozottan elutasította a küzdelem nélküli megadást, és markánsan elzárkózott a pelenkacsere önszántából történő kezdeményezésének lehetőségétől. Ugyanekkor a nők kifejezett örömmel fogadták a csere lehetőségét, mivel ilyenkor különösen hosszú ideig fürkészhetik a csomagolásra kijelölt személy arcát, haját és egyéb, tanulmányozandó alkatrészeit. A menekülést választó férfiak arra a kérdésre, hogy miért is lógnak meg a tisztába tevő elől, 50%-ban a "fáj" szócskával, 50%-ban pedig az "Elkaplak!" szó huncut ismételgetésével feleltek.

A balesetek számára vonatkozó diagramm eloszlási függvénye egyértelműen az xy kromoszómások felé billen, akik a legfrissebb adatok szerint az elmúlt héten beszerzett 2 sérüléssel is büszkélkedhetnek. A sebesülések helyére vonatkozólag két kedvenc területet neveztek meg: bal orca és alsó ajak. 

Mozgásformák közül a 7 hónapos nők a négykézláb közlekedést, a hason tolatást és a megtámasztott üldögélést preferálják; míg a férfiak a körberohangálást, a "nemtommitkezdjek magammal" padlón fetrengést, és a séta közben elszaladást kedvelik kifejezetten. A mozgásformák korlátozásánál/tiltásánál is eltérő kép rajzolódik: a hölgyek 100%-a szavazott NEM-mel arra, hogy elviseli-e, ha szülei nem engedik üldögélni, mivel még túl korai. A férfiak ugyanezzel a válasszal illették a "Szót fogad-e édesapjának, ha nyugodtan szeretne sétálni?" kérdést.

Fogak számát illetően a férfipopuláció 100%-nak a fogazata közel 70%-os, míg a nők eddig egyetlen foggal sem büszkélkedhetnek. Ugyanakkor figyelemre méltó eredmény a hölgyek részéről, hogy 74-es, olykor 80-as ruhaméretükkel eddig vezetnek a vizsgált 7 hónaposok között, mivel a férfiak ugyanennyi idősen még bőven 68-as szettben nyomultak...

A kutatóközpont munkatársainak vizsgálata kiterjed még a 33 éves felnőtt korosztályra is, akik egyenlő arányban foglalkoznak idióta versek, mesék és dalocskák írásával; de ami a rosszabb: előadásával is. A nyilvánosságra került adatok alapján a 33 éves nők 100%-a írt tegnap versikét, de a statisztikát eddig élvezettel forgatók kedvéért azt egy következő posztban jegyezzük le.
Óvatosságból...

Szerző: Gizibaba  2012.02.16. 15:01 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gizibaba.blog.hu/api/trackback/id/tr364119228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása